Hoe een verwijderd Instagram-bericht te herstellen: stapsgewijze handleiding

Gemaakt 15 april, 2024
Gefrustreerde man kijkt naar zijn telefoon

Heb je ooit een bericht op Instagram verwijderd en later gewenst dat je het terug kon brengen? Of het nu gaat om een foto die een kostbaar moment vastlegt, een belangrijke zakelijke promotie of een creatieve video, het verliezen van dergelijke inhoud kan zeer frustrerend zijn, vooral als deze een aanzienlijke betrokkenheid heeft opgeleverd, zoals likes, reacties en shares.

Bekijk ons Instagram-archief

Niet veel mensen weten dat Instagram de functie biedt om je berichten automatisch te archiveren. Controleer uw archieven voordat u in paniek raakt. Om dit te doen, gaat u naar uw profiel, klikt u op de drie horizontale lijnen in de rechterbovenhoek en selecteert u ‘Archief’. Hier vindt u opties om gearchiveerde berichten of verhalen te bekijken. Als uw bericht is gearchiveerd in plaats van permanent verwijderd, kunt u het eenvoudig herstellen.

Gebruik de functie Recent verwijderd

Onlangs heeft Instagram een nieuwe functie geïntroduceerd genaamd ‘Recent verwijderd’, die verwijderde berichten maximaal 30 dagen bewaart. Om toegang te krijgen tot deze functie, gaat u naar Instellingen, vervolgens naar Account en selecteert u Recent verwijderd. Als uw bericht daar staat, kunt u het herstellen of permanent in uw profiel herstellen.

Gegevens herstellen vanaf een telefoonback-up

Als u regelmatig een back-up maakt van de gegevens op uw telefoon, beschikt u mogelijk over een kopie van het verwijderde bericht. Dit is afhankelijk van uw instellingen en de frequentie waarmee u een back-up van uw gegevens maakt. Controleer uw back-ups van iCloud , Google Drive of een andere cloudservice die u gebruikt om te zien of het verwijderde bericht aanwezig is.

Gebruik software voor gegevensherstel

Als geen van de bovenstaande opties werkt, kunt u uw toevlucht nemen tot software voor gegevensherstel. Er is veel software op de markt beschikbaar die verwijderde gegevens van mobiele apparaten kan scannen en herstellen, inclusief verwijderde foto's en video's. Deze programma's kunnen als laatste redmiddel dienen als al het andere faalt.

conclusie

Het herstellen van een verwijderd Instagram-bericht is niet altijd onfeilbaar, maar door de stappen in dit artikel te volgen, vergroot je je kansen op succes. Het is belangrijk om snel te handelen en alle beschikbare middelen te gebruiken om verloren inhoud te herstellen. Overweeg in de toekomst regelmatig archiverings- en back-upfuncties te gebruiken om onbedoeld gegevensverlies te voorkomen.

Instagram-account

Helaas bewaart de functie "Onlangs verwijderd" van Instagram verwijderde berichten slechts maximaal 30 dagen. Als het meer dan 30 dagen geleden is dat je het bericht hebt verwijderd, is het waarschijnlijk permanent verwijderd van de servers van Instagram en kan het niet rechtstreeks via Instagram worden hersteld. Je hebt echter nog steeds een kans als je een back-up maakt van je telefoongegevens, inclusief de gegevens van de Instagram-app, voordat je het bericht verwijdert.

Ja, als het verwijderde Instagram-verhaal in de afgelopen 24 uur is geplaatst. De functie 'Onlangs verwijderd' van Instagram slaat ook verhalen op die niet in je archief staan. U kunt ze binnen 24 uur na verwijdering openen en herstellen via het gedeelte 'Onlangs verwijderd'. Als het verhaal na 24 uur niet in uw archief of hoogtepunten is opgeslagen, wordt het permanent verwijderd en kan het niet worden hersteld

Handel snel en controleer de map ‘Recent verwijderde berichten’ in je Instagram-instellingen. Dit is de eerste plaats waar recentelijk verwijderde berichten in de cache worden opgeslagen. Je kunt hiertoe toegang krijgen door naar je profiel te gaan, op Instellingen en vervolgens op Account te klikken en Recent verwijderde berichten te selecteren. Als u uw bericht daar vindt, kunt u het gemakkelijk herstellen. Het is belangrijk om snel te handelen, aangezien berichten hier slechts 30 dagen worden bewaard. Zorg er bovendien voor dat u regelmatig een back-up van uw gegevens maakt om dergelijke verliezen in de toekomst te voorkomen.